U hotelu Iadera, u kompleksu Falkensteinera na Punta Skali, održana je konferencija za novinare povodom održavanja Infobip Shift konferencije u rujnu 2021. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku.

Infobip, vodeća IT kompanija u Hrvatskoj i regiji, objavila je planove za nadolazeću Infobip Shift konferenciju koja će se održati 7. i 8. rujna ove godine u Zadru u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku. Developerska konferencija okupit će preko 3500 ljudi kroz dva dana trajanja, što će ovo izdanje učiniti najvećim developerskim događajem u Europi ove godine.

U uvodu je Marin Tomičić, voditelj projekta Infobip Shift konferencije, naznačio značenje ovakvoga događanja, jednog od najvećih na globalnboj sceni informatičke tehnologije.

Gradonačelnik Branko Dukić izrazio je radost i ponos, što će  Zadar biti domaćin tom jedinstvenom festivalu tehnologije u sklopu globalne developerske konferencije na Višnjiku.- Ovaj dobitni spoj najveće hrvatske i moćne globalne IT i telekomunikacijske tvrtke s vrhunskim dokazanim organizatorom tehnoloških konferencija, nudi nam top događaj u Europi i svijetu ove godine. Održavanje ove konferencije bez dvojbe pruža mogućnost prepoznavanja našeg grada na globalnoj IT sceni dovodeći na Višnjik neke od najvećih svjetskih govornika i predavača s tisućama sudionika. Uvjeren sam kako je ovo početak jedne duge i uspješne suradnje Infobip Shifta i Zadra na više razina, tako je govorio Dukić

 Marin Tomičić naznačio je da će se u dva dana u Dvorani Krešimira Ćosića i oko nje događati raznoliki sadržaji, uključujući i nastup govornika iz velikih međunarodnih IT tvrtki i korporacija.

Na konfrenciji za novinare govorili su joši Ivan Burazin iz tvrtke Infobit, Alan Kociper, direktor Inovativnog Zadra  te Denis Karlović, direktor SC VIšnjik.

Iako je najava događaja trebala biti na Višnjiku, tamo je sada glavnu riječ dobila odbojka, pa su organizatori rujanskog događaja konferenciju za novinare održali u punta Skali koju su zakupili za svoje goste u rujnu.

Zadarske vlasti su oduševljene što je domaćinstvo te konferencije dobio zadar a ne Splist kojim se prvotno pregovaralo.

Objavljeno je i kako je Infobip dugi niz godina samostalno organizirao vlastitu developersku konferenciju DevDays, akvizicijom Shifta obje su konferencije spojene u jedan festival tehnologije tijekom kojega će nastupiti najbolji govornici iz developerskog svijeta, njih ukupno 60, iz kompanija poput Microsofta, Googlea, Adobea i mnogih drugih.

Program Infobip Shift konferencije održat će se istovremeno na pet pozornica, od čega tri glavne, jedna namjenjena radionicama, a cijeli program bit će zaokružen startupima koji će na Startup Tribe pozornici predstavljati svoje ideje i proizvode. Uz bogati program konferencije osigurano je vrijeme i mjesto za druženje i sastanke, za što je predviđeno tisuću kvadratnih metara ispred same dvorane, najavili su organizatori.

Grad Zadar je prije mjesec dana najavio ovu konferenciju na Višnjiku.