Od kad smo zadnji put pisali o kršenju mjera zadarskih ugostiteljskih objekata, inspektori su ispisali još kazni vlasnicima kafića, restorana i pekara koji nisu poštovali odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite o radu do ponoći. Kazne su se ispisivale i zbog rada u zatvorenom prostoru te nenošenja medicinskih maski ili maski za lice.

- Turistički inspektori Državnog inspektorata na zadarskom području, u sedam ugostiteljskih objekata zabranili su obavljanje ugostiteljske djelatnosti na prostoru za usluživanje na otvorenom izvan radnog vremena propisanog u trajanju od 6 do 24 sata te su podnesena dva optužna prijedloga prekršajnom odjelu Općinskog suda u Zadru te pet prekršajnih naloga u svezi počinjenja navedenih prekršaja. U dva ugostiteljska objekta na zadarskom području zbog pružanja ugostiteljskih usluga u zatvorenom prostoru ugostiteljskih objekata zapečaćena je oprema u zatvorenom dijelu predmetnih ugostiteljskih objekata te su izdana dva prekršajna naloga u svezi počinjenja navedenog prekršaja, odgovorili su na naš upit iz Inspektorata u srijedu, 11. kolovoza, a odnosi se na razdoblje od 15. lipnja do tog dana.

Od strane MUP-a PU zadarske zaprimljeno je 27 obavijesti o počinjenom prekršaju prekoračenja propisanog radnog vremena ugostiteljskih objekata. Iz PU zadarske dobili smo informaciju da je u 49 poslovnih objekata evidentirano prekoračenje radnog vremena, no taj se podatak odnosi se i na one objekte koji su višekratno čine taj prekršaj.

Također, dodaje se u odgovoru iz Državnog inspektorata, izdali su šest rješenja kojima se naređuje poslodavcima provođenje kontrole nužne mjere obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski.