Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je ispitalo 36-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 36-godišnjak neutvrđenog dana od nepoznate osobe s područja Republike Crne Gore, protivno čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe u cilju daljnje prodaje na ilegalnom narko tržištu, nabavio 1298,8 grama droge heroin i 1796,7 grama droge marihuane. Za skrivanje, čuvanje i preprodaju navedene droge na području grada Zadra je angažirao državljanina Crne Gore koji je 21. srpnja 2021., u stanu u Zadru, u kojem je neprijavljeno boravio, držao 1287,4 grama droge heroin upakirane u dva omota od prozirne PVC folije, kao i 1796,7 grama droge marihuane upakirane u četiri PVC vrećice, te digitalnu vagu za precizno mjerenje, kao i novčani iznos od 7.400 kuna za koji se osnovano sumnja da je pribavljen od prodaje droge, izvijestili su iz Općinskog državnog odvjetništvog nakon ispitivanja 36-godišnjaka.

Osnovano se sumnja da je državljanin Crne Gore u dogovoru sa 36-godišnjim hrvatskim državljaninom u drugom stanu, u kojem je također neprijavljeno boravio, držao 11,4 grama droge heroin upakirane u jednu prozirnu PVC vrećicu.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Državljaninu Crne Gore je, zbog navedenog kaznenog djela, istražni zatvor određen 21. srpnja 2021.