Sudeći prema službenoj temperaturi, izmjerenoj u Meteorološkoj postaji na Puntamici, u Zadru danas nije vrhunac još jednog toplinskog vala.

U podne je bilo 30 stupnjeva Celzijusa, doznajemo od dežurnog u Meteorološkoj postaji na Punatmici  kojem smo rekli kako smo jutros imali osjet nepodnošljive vrućine. Točno bilo je to oko 11 sati, kada je temperatura zraka skočila na 34 stupnja. Prolazak između gradilišta Tuđmanove i City Galerije u kojoj više nema i nikad neće biti zelenog hlada, bio je neizdržljiv.

U Zadru, to već i ptice znaju, Gradu brojnih bunara kojeg napaja neiscrpna Zrmanja, zatvorena je davno i posljednja špina. I dok su srednjovjekovne cisterne davno presušile, nigdje nema vode, vodoskoka ili česme na kojoj bi se osvježili domaći i strani gosti Zadra.

Prema službenoj statistici u Zadru zapravo nije ni bilo valovitih žega, jer je najveća izmjerena temperatura ovoj ljeta 32 stupnja Celzijusa.

Sve to radi maestrala, uz čiju pomoć Zadar odlijeva klimatskog zatopljenju, dalo bi se zaključiti iz tog podataka. Kako je to vruće kolovoško jutro jučer izgledalo u Gradu, vidljivo je iz foto galerije našeg Saše Čuke.