Ovih dana smo foto objektivom naišli na dva primjera komotnog parkiranja turista.
Jedan je već viđen slučaj u povijesnoj jezgri, točnije uz crkvu sv. Krševana u pješačkoj zoni. Parkirano vozilo snimljeno je u večernjim satima kada nema nikoga od dežurnih službi koje bi eventualno mogle staviti kaznu. Ali vozač je svog ljubimca uvukao pod zaštitom zadarskog sveca.

Teško da bi  ga se i danju  kaznilo, jer jednostavno nema dovoljno nadležnih a i nije svak za sve. Nismo se uvjerile da itko ovih dana pokušava i želi uvesti bilo kakav red na gradskim ulicama i javnim prostorima.

Istina da se jedino može vidjeti pauk vozilo koje operira po Muraju. U donjem dijelu uređene šetnice, dopušteno je parkiranje za vozila invalida. Taj dio je i tako prometan jer se s jedne strane nalazi gradska garaža i stanari a na drugoj zaposlenici Muzeja antičkog stakla i Narodnog lista. Ali ima i onih koji se vole parkirati na sredini tog kompleksa, uz senzorne stupiće kojima se ograđuje ulaz u šetnicu.

 

Drugo vozilo je snimljeno uz Murvičku na nedavno očišćenom terenu. Nigdje ne piše zabrana parkiranja pa je vlasnik ovog kombija ušao i parkirao se kad već ima toliko mjesta.