Jadrolinijin trajekt Otok Pašman stigao je u biogradsku luku, iz koje će uskoro krenuti s održavanjem linije s Tkonom. Jadrolinija je za ovu namjenu kupila trajekt izrađen 2003. godine, kapaciteta 250 putnika i 35 vozila, koji je do sada pripadao Rapskoj plovidbi te je plovio pod imenom Sveti Kristofor.

Novonabavljeni trajekt je od nabave bio u brodogradilištu na remontu i prilagodbi vizualnom identitetu Jadrolinije. Nakon prvotne odluke o nazivu Tkon, brodarska tvrtka je donijela odluku da će novi trajekt ploviti pod imenom Otok Pašman.

Riječ je o brodu izgrađenom u brodogradilištu Viktor Lenac 2003. godine te njegovim priključivanjem flota Jadrolinije broji 55 brodova. Trajekt Otok Pašman će preuzeti liniju koju trenutno održava trajekt Prizna, brod star više od 50 godina. Ovom se investicijom nastoji povećati kvaliteta usluge za putnike na liniji Biograd - Tkon kroz omogućavanje pouzdane veze u svim vremenskim uvjetima, ali i ugodnijeg putovanja u modernijem brodu, javlja portal Otok Pašman.