Na Gradskoj tržnici otvoren je ugostiteljski objekt pod nazivom Pjaceta bar s radnim vremenom do 23 sata i nakon što se pijaca zatvori.

Ugostiteljski lokal otvoren je u jednoj od drvenih kućica s terasom na lokaciji gdje se nekad prodavalo cvijeće, a onda je bilo neuspješnih pokušaja da to postane stara pijaca ili mjesto gdje će se prodavati autohtoni proizvodi, odnosno antikviteti.

Tko je i kako otvorio ugostiteljski objekt u sklopu Gradske tržnice, novinarska su pitanja na koje smo dobili pisane odgovore direktora Tomislava Letinića.

Počeo je prvo izjavom kako gradsko komunalno poduzeće Tržnica "od studenog 2020. godine nije u obvezi raspisivati natječaj za ovakvu vrstu objekata".

- Način davanja u zakup je definiran pravilnikom, odnosno Odlukom o načinu davanja u ugovorni zakup prostora na lokacijama koje su u nadležnosti Tržnica Zadar d.o.o.. Objekt je dan u zakup prema postojećoj proceduri, odnosno na zahtjev, a po uvjetima iz službenog cjenika Društva koji je objavljen i nalazi se, kao i Odluka, na našoj internet stranici", napisao je Letinić.

„Postupak davanja u ugovorni zakup prostora iz Skupine 2 za prostore iz ove skupine ugovorni zakup zasniva se temeljem suglasnosti direktora Tržnica Zadar d.o.o., a nastavno na prethodni Prijedlog za dodjelu dostavljen od strane odgovorne osobe tržnice, izvan tržničke lokacije ili objekta na Veletržnici".

"Mjesečni zakup za predmetnu kučicu iznosi 2.952,00 kuna. Jedan od članova društva Pjaceta j.d.o.o. je supruga djelatnika Tržnice Zadar d.o.o.. Nakon provjere sa pravnom službom i potvrde da nema zakonske prepreke, odobrili smo zahtjev za zakupom", odgovorio je Letinić.