Gradska tvrtka Nasadi objavila je na portalu MojPosao oglas za zapošljavanje radnika u pogrebno-grobljanskoj službi. Odlaskom stare garde u mirovinu otvara se prostora za zapošljavanje novih zaposlenika, ali interes za time gotovo da ne postoji, kaže direktor Nasada Josip Krnčević.

- Svjesni smo da je to jedan zahtjevan posao koji svatko i ne može raditi, a opet trebamo pouzdanu osobu s obzirom na delikatnost radnog mjesta, jer pogreške mogu biti vrlo bolne. Ne možemo reći da se radi o nadrealno visokim plaćama, ali ni o malima, kaže Krnčević.

Poslovi za koje se traži zaposlenik obuhvaćaju preuzimanje i prijevoz umrlih osoba, ukope, sprovode te druge poslove vezane za pogrebnu službu. Školska sprema nije uvjet, iako je poželjan SSS, ali zato jest položen vozački ispit B kategorije. Rok prijave je bio danas, 9. kolovoza, ali nema sumnje da će se onaj tko želi raditi moći javiti i kasnije.

- Pogrebnički posao nekada je bio cijenjen u društvu, tražio se način kako se zaposliti na ovom mjestu. Nažalost, mi danas teško možemo dobiti kvalitetnog čovjeka, nadam se da će se netko sada javiti kako bismo nastavili nesmetano pružati naše usluge.