Ovog vikenda zadarska je policija imala "pune ruke posla" zbog brojnih događanja iz domene narušavanja javnog reda i mira.

U nedjelju, 8. kolovoza u 13 sati u Pridrazi, policija je intervenirala zbog 63-godišnjaka koji je narušio javni red i mir na način da je verbalno i fizički napao 70-godišnjeg susjeda, iz razloga što je bio nezadovoljan što su mu njegovi gosti stvarali buku. Prekršitelj je dobio mjeru opreza i Optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.

Ništa mirnije nije bilo ni u Sv. Filipu i Jakovu, gdje je oko 3 sata u noći, 29-godišnji muškarac sa 1,64 promila alkohola u krvi udario 23-godišnjakinju bocom u predjelu glave. Djevojka je dobila lakšu tjelesnu ozljedu, a mladić je priveden i sankcioniran zbog naročito drskog i nepristojnog ponašanja. 

U subotu je oko 19:30 sati na području Bulevara u blizini ugostiteljskog objekta zatečena muška osoba koja je već prijavljivana zbog (javnog) samozadovoljavanja. Nad 22-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje te je priveden pred Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru od 14 dana zbog odavanja skitnji (spava po ulicama i parkovima) i vrijeđanje moralnih osjećaja građana. Još jednom neugodnom prizoru građani su svjedočili prije desetak dana kod Veslačkog doma, ali i prije više od tri tjedna ispod Karme

U 22 sata na području Kolana, američki staford 26-godišnje Njemice ugrizao je psa bišona u vlasništvu 56-godišnje Hrvatice. Zbog držanja životinja bez nadzora (staford je uzašao iz dvorišta), Njemica će biti prekršajno sankcionirana.