SDP-ova vijećnica Irena Dragić na prošloj sjednici Gradskog vijeća kritizirala je gradonačelnika Branka Dukića zbog angažmana Jerka Trogrlića, splitskog PR-ovca koji je nagrađen za kampanju kojom je Dukić postao gradonačelnik.

- Svakih mjesec dana, pune četiri godine davali ste 14 tisuća kuna neto čovjeku koji nije radio u gradu i za kojeg ne znamo koliko je radio. Upravljate proračunom grada, odnosno novcima građana, pa imate odgovornost objasniti im gdje idu novci. Potpisivanje takvog ugovora čista je pljačka građana grada, s obzirom na to da imate popriličan broj ljudi kojima je posao PR. Platite ga iz HDZ-ove blagajne, savjetovala je SDP-ova vijećnica.

Istina da je Trogrlićev Vajt plaćen za ovu kampanju s računa HDZ-a što je vidljivo i iz financijskog izvještaja. Do kraja ožujka ove godine imao je ugovor s Gradom Zadrom. I dok je Dukić angažman Trogrlića prije četiri godine opravdao činjenicom da je „politički neuk", ovaj put je pribjegao novoj argumentaciji.

- Suradnja s Trogrlićem uvelike mi je pomogla, ne mogu ja tu vama objašnjavati kako i na koji način. Nemam još ugovor, ali vjerujem da ćemo nastaviti suradnju jer tu ima potencijala za grad, kako bi radio što manje grešaka i što prije došao do cilja, kazao je gradonačelnik Zadra.

Vijećnica Dragić bila je uporna. 

- Između redaka može se pročitate da ćete ponovno potpisati ugovor. Nije mi jasno što rade svi ovi ljudi. Vi se bojite grešaka, a već ste u drugom mandatu, prigovorila je Irena Dragić Dukiću na tom priznanju.

Pod kojim uvjetima i po kojem iznosu bit će potpisan taj kao i ugovori s koordinatorima Miljenkom Domijanom i Tihomirom Bakarićem, novinarski je upit, na koji čekamo odgovor tjedan dana od službe koja je u Uredu gradonačelnika zadužena za informiranje.