Idućeg tjedna nastavlja se uklanjanje fafarikula (kostela) uz Tuđmanovu ulicu. Iako nije vrijeme presađivanja stabala, izvođač radova Lavčević uz potporu Nasada izvadit će još 12 stabala na strani uz TIZ.

Nasadi su angažirani od strane Odjela za EU fondove kao stručna potpora u presadnji koja se određuje u skladu s dinamikom radova na gradilištu, a ne po zakonima prirode.

Prema projektu proširenja Tuđmanove ni na mjestu gdje se gradi potporni zid, neće doći zamjenska stabla, iako je predviđena sadnja 70 novih stabala.

Prije dva tjedna izvađeno je 9 fafarikula. Pitanje je hoće li se one uspjeti presaditi na drugo mjesto, s obzirom da su neke i oštećene.

Nasadi su najbolji posao uradili u ožujku kada su spasili četiri mlade kostele uz City Gallerie, koja ovim projektom ostaje bez zelene površine a prolaznici bez hlada. Da ne kažemo da je malu pijacu zelenilom trebalo izolirati od ispuha s ceste.

Te četiri fafarikulr su presađene i primila su se uz raskrižje Tuđmanove i Murvičke. Nitko nije pitao koliko košta ta hvalerijedna akcija Nasada.