Iako nisu imali većih primjedbi, vijećnička većina u Gradskom vijeću Zadra nije prihvatila izvršenje „korona" proračuna za 2020 koji je završio u plusu od 6.3 milijuna.

Rezultat je to racionalnijeg poslovanja gradske uprave koja je malo "stegla kaiš", a s viškom koji se dobio u omjeru prihoda i rashoda, ukupan dug gradske blagajne smanjen je na 39.5 milijuna kuna. On je iznosio, službeno oko 70-ak milijuna kuna kada je došlo do primopredaje gradske vlasti 2009. godina, a kada je započela i ekonomska kriza.

Deficit Gradskog proračuna smanjuje se posljednjih pet godina. Nad proračunom "bdije" pročelnik za financije Ivan Mijolović.

On nas je podsjetio na to da su zbog korona krize na netko vrijeme smanjene plaće svim korisnicima gradskog proračuna. Nije se trošilo, nije se putovalo, nije bilo rashoda tipa Wings for life, odgođene su neke javne nabave...

- Grad Zadar je za nadoknadu davanja na plaće od Vladinih mjera, dobio COVID beskamatnu pozajmicu od 12.5 milijuna kuna. Polovica iznosa je vraćeno, a za drugu imamo rok otplate od tri godine, kazao je pročelnik Mijolović.