Općinsko državno odvjetništvo danas je pred Općinskim sudom u Zadru podignulo optužnicu protiv Marija Živkovića (40), gradskog službenika kojeg se tereti za počinjenje dva kaznena djela prijetnje.

Podsjetimo, Živković je 10. srpnja uhićen zbog objave na društvenim mrežama koja je bila upućena voditelju Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar dr. Alanu Mediću. Svega dva dana ranije prijavljen je zbog prijetnje jednom zadarskom novinaru. U oba slučaja izražavao je nezadovoljstvo načinom na koji obavljaju svoje poslove.

Kako doznajemo od glasnogovornika suda Davora Dubravice, optužno vijeće produljilo je istražni zatvor protiv okrivljenika na temelju opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Inače, u rješenju o istražnom zatvoru nakon podnošenja optužnice ne određuje se rok trajanja istražnog zatvora, ali sud svaka dva mjeseca ispituje postoje li zakonski uvjeti za daljnju primjenu istražnog zatvora, a može ga i ranije ukinuti ako procijeni da za njega više nema potrebe.

Živković je u trenutku privođenja bio na godišnjem odmoru, a u gradskoj upravi za incidente su doznali tek nakon dva tjedna, nakon čega su ga suspendirali.