Povodom velikog blagdana Gospe od Anđela 2.kolovoza 2021.g, svečanu euharistiju na otočiću Visovcu predvodio je šibenski biskup mons. Tomislav Rogić, u koncelebraciji s mnoštvom svećenika iz cijele Šibenske biskupije.

Misno slavlje počelo je svečanom kratkom procesijom iz samostana do središnjeg vanjskog oltara. Visovac je jedno od najstarijih marijanskih svetišta kojeg hodočaste mnogobrojni vjernici iz Šibensko-kninske i Zadarske županije. Gospa od Anđela je stara franjevačka svetkovina, koja se od pamtivijeka slavi u franjevačkom samostanu Gospe od Milosti s novicijatom na Visovcu.

- Što nam draga braćo i sestre Gospa od Anđela poručuje?Anđeli su zauvijek u slavi i milosti, kaMo nas majka želi dovesti u vječnu radost i trajnu sigurnost neba. Ona je prva čula božje ohrabrenje po Anđelu "Ne boj se". To nam svojim životom prenosi i svjedoči "Ne bojte se kad ste uz mog sina Isusa Krista , on vas ljubi i daje se na križu za vas", rekao je u nadahnutoj propovjedi mons. Tomislav Rogić .

Proslavu je uveličao zbor župe Prikazanje BDM iz Kistanja. Na kraju misnog slavlja, gvardijan franjevačkog samostana na Visovcu, fra Marko Nimac uputio je riječi zahvale biskupu Tomislavu Rogiću i svima onima koji su doprinijeli da ovo slavlje bude dostojanstveno. Nakon misnog slavlja, slavlje se nastavilo za bratskim stolom.