Odlukom ravnatelja Županijske lučke uprave Zadar Davora Škibole, radove na dogradnji gradske luke Sali na Dugom otoku izvodit će zajednica ponuditelja koju čine Adriaing, sa sjedištima u Kopru i Bujama, te Kali gradnja.

Slovenci izvode radove na obnovi zadarske rive, dok se Kali gradnja etablirala u pomorskim poslovima na zadarskom području i bila im je konkurent na tom natječaju Lučke uprave Zadar. Na natječaju ŽLU odlučili su se ujediniti sa zajedničkom ponudom u iznosu od 65.356.397 kuna. Uz njih za posao, čija je procjena na drugom natječaju dignuta s 40 na 69.3 milijuna kuna bez PDV-a, natjecale su se još četiri tvrtke - Texo Molior iz Cavtata (66.444.444 kuna), Aqua Mont Servis iz Beograda (67 milijuna kuna), G.A.M.I.K. iz Podstrane (69.321.633 kuna) te Pomgrad Inženjering (70.234.959 kuna). Nakon isteka žalbenog roka, s odabranim izvođačem potpisat će se ugovor s rokom završetka od 24 mjeseca.

Provedbom projekta luka Sali će se zaštititi od djelovanja vjetra i valova iz svih smjerova. Projekt doprinosi smanjenju zakrčenosti luke, a čime se olakšava uplovljavanje brodova te pristup luci. Postojeći lukobran štiti luku od djelovanja iz smjera istoka i jugoistoka, a novi će lukobran zaštititi luku od djelovanja iz ostalih smjerova nakon čega će luka biti u potpunosti zaštićena, a što će omogućiti kvalitetnu i sigurnu uslugu prijevoza tijekom cijele godine, navodi se u opisu projekta.