Iz Općine Vir pohvalili su se kako je prema turističkom prometu u srpnju, Vir na drugom mjestu iza Rovinja, dok je od početka godine do kraja srpnja na trećem mjestu najboljih domaćih turističkih destinacija.

Virske rekorde lani je u korona sezoni ukrasila  nova ministrica Nikolina Brnjec, koja je na Vir stigla 8. kolovoza, tjedna dana prije silazne putanje sezone.
U Vir je tog dana u kolovozu došao i direktor TZ Grada Zadra, Mario Paleka koji doista nema nikakve veze s virskim turizmom. Na tom susretu s ministricom turizma, međutim, bila direktorica Županijske TZ, Mihaela Kadija koja je tamo trebala biti po službenoj dužnosti.

Ili možda nije. Jer u utorak opet dolazi ministrica turizma Nikolina Brnjec. I to u turističko naselje Zaton, od kojeg je Turisthotel napravio najveći  i to izvorno zadarski turistički biser.

Međutim, u pozivu iz Ministarstva turizma piše kako će se sastanak održati u Zaton Holiday Resortu, Dražnikova 76 t, u Ninu.
Istina da je Zaton pod TZ Nin, ali samo dijelom. Jedan dio potpada pod turistički ured mjesta Zaton, a veći je u granicama TZ Nin. Nin je službena adresa.
Domaćin će biti novi predsjednik TZ Nin, Tomislava Ćurko koji će se ministrici također moći pohvaliti da su i oni u krugu milijunaša, pri čemu se misli na noćenje.

Vir je do kraja srpnja imao ukupno 857.205 ostvarenih turističkih noćenja  i milijum mu je nadohvat.