Govor koji je danas najviše uzburkao strasti na sjednici Gradskog vijeća bio je onaj gradskog vijećnika Akcije mladih Ante Rubeše, koji smatra kako bi najispravniji put nakon što je HDZ izgubio većinu u Gradskom vijeću bio da svi sjednu za stol i razgovaraju kako preživjeti naredne četiri godine na dobrobit svih stanovnika.

- Popisao sam i niz poteza koji bi trebali zajedno povući. Pod broj jedan - smijeniti Darka Kasapa. Taj je svojim pogodovanjima građevinskoj mafiji devastirao uže i šire područje grada te svojim nemarom ruralizirao grad star 3000 godina. Na Josu Nekića i Marija Pešuta više nema smisla trošiti riječi. Prvi je pozapošljavao svoju rodbinu do sedmog koljena, a drugi u svoje slobodno vrijeme loče, kleveće i premlaćuje svoju rodbinu. Nadalje, bilo bi lijepo kad bi svi direktori gradskih firmi i ustanova ponudili svoj mandat na raspolaganje. Također, s njima bi trebalo raspustiti i nadzorne odbore i upravna vijeća te preko otvorenog javnog natječaja pronaći ljude od struke umjesto što sada pijani Mario sijedi u 15-ak nadzornih odbora. Evo za kraj bi te želio i pohvaliti tebe, odnosno Jerka Trogrlića što te natjerao da dođeš na bar jedno sučeljavanje u kampanji pa da i drugi vide kako sklapaš rečenice i iznosiš teze. Na jednom od tih onako u svom stilu si izjavio da ti nisi gradonačelnik već samo skretničar dobrih ideja i projekata što nas je ponukalo da ti preko Njuškala odmah naručimo ovu kapu, istaknuo je Rubeša i izazvao raspravu o tome je li mu predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić zbog ovog govora trebao izreći opomenu.

"Mislio sam da ste profesionalac, trebali ste reagirati" istaknuo je jedan od vijećnika, Davor Karlović.

No, za Vučetića Rubešin istup nije bio vrijeđanje na osobnoj razini, već oštriji govor koji nije bio primjeren, ali za kojeg vijećnici imaju imunitet i vladajući bi se s time trebali znati nositi.

- Pešuta je zaštitio sud, ne treba ga još i predsjednik GV-a štititi. Nekić je zaposlio pola rodbine i sad kažu da je i kandidatkinja za ravnateljicu Znanstvene knjižnice povezana s njim. To nije vrijeđanje, već politički govor. Ovdje se vodi verbalni "fajt", rekao je Rubešin  kolega iz Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač.

Nekić mu je odgovorio kako mu ona nije nikakav rod i da se to u malom gradu može lako provjeriti.

- Doživio i gorih govora od Rubeša, prestao sam voditi računa što neki baraba, idiot i kreten govori protiv mene, rekao je Nekić.

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić naglasio je kako treba gledati tko govori.

- Čovjek koji nema dana radnog staža. Zašto se ne uhvati malo rada? Prije četiri godine za ovom sam mu vijećnicom ponudio radno mjesto. Ja vjerujem da ćemo samo s radom grad dovesti naprijed, rekao je Dukić optužujući Rubešu za destrukciju.