Smijenjeni šef zadarske kriminalističke policije Bore Mršić, koji je u subotu bio priveden zbog kršenja prometnih pravila, odbijanja alkotesta i vrijeđanja kolega, pušten je da se brani sa slobode. Potvrđeno je to za Telegram na Općinskom sudu u Zadru. Na prekršajni odjel tog suda Mršić je bio doveden s optužnim prijedlogom koji ga je teretio za tri prekršaja - dva iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i jednog iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Za nepropisnu vožnju predviđena je kazna do 300 kuna, dok se odbijanje alkotestiranja može sankcionirati i novčanom kaznom do 20 tisuća kuna ili kaznom do 60 dana zatvora. I za vrijeđanje policajaca Mršiću prijeti do 30 dana zatvora.

No, postupak protiv njega u subotu nije okončan iako je u nazočnosti svog odvjetnika iznio obranu. Naime, nakon toga predložio je ispitivanje nekolicine svjedoka, pa će suđenje biti nastavljeno tek kada Prekršajni sud u Zadru odluči hoće li te svjedoke i saslušati. Mršićev odvjetnik odbio je za Telegram reći je li bivši policijski šef priznao ili negirao krivnju, te na koje okolnosti su predloženi svjedoci.

Prema policijskom priopćenju Mršić je u noći s petka na subotu najprije vrijeđao svoje kolege koji su navodno štitili osobu koja je upravo na inicijativu bivšeg načelnika dobila tu zaštitu. Nije poznato radi li se o nekom svjedoku ili pouzdaniku.

Protiv Mršića su osim prekršajnih pokrenuti i disciplinski postupci.