Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 28. srpnja ispitalo 33-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela prijetnje.

Kako je priopćio DORH, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 33-godišnjak 27. srpnja 2021. u obiteljskoj kući u mjestu pokraj Zadra, bez ikakvog povoda u cilju da ih uplaši i uznemiri članove svoje obitelji, uputio svom ocu s kojim je od ranije u lošim odnosima, razne uvrede, a potom mu zaprijetio da će ubiti njega i drugog člana obitelji. Osnovano se sumnja da je potom krenuo prema njemu s ciljem da ga fizički napadne, no u tome ga je spriječila druga osoba. Zatim je u dvorištu obiteljske kuće napao svoju baku odnosno udario ju je i uputio joj riječi prijetnje. Osumnjičenikovo ponašanje izazvalo je kod oštećenika osjećaj straha i uznemirenosti.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela