Na Županijskoj skupštini pomalo neočekivano spojili su se vijećnici Nezavisne liste Ivice Žuvele i Domovinskog pokreta. Tako je Žuvelin klub od pet vijećnika pojačan s Nenadom Klarićem i Angelom Žilićem iz DP-a koji s dvojicom vijećnika nije imao uvjete za osnivanje kluba.

- S našim kolegama imamo dosta zajedničkih točaka što se tiče politike. Ovo nije koalicija, već tehnička odluka kako bi kolegama iz DP-a omogućili sve prednosti koje klub ima. Stoga smo im ponudili suradnju, rekao je Žuvela.

Upitan od novinara za eventualne razlike u svjetonazoru rekao je kako njemu kao liberalu to osobna sloboda svakog pojedinca koja u konačnici nema puno veze s lokalnom politikom.

- Osnovna osobina kojom se u ovom slučaju vodim je stručnost i koliko netko može doprinijeti društvu, a uključivanje u rad kluba vrsnog agronoma i ekonomista doprinosi pronalasku kvalitetnijih rješenja za probleme svih u našoj županiji, rekao je Žuvela dodajući kako politika više neće biti ista jer postaje uključiva bez obzira na razlike.

Angelo Žilić smatra da se kroz ovakvu suradnju mogu lakše provoditi programske stavke DP-a, na korist svih žitelja županije.

- U klub smo ušli jer od početka govorimo kako ne želimo sjediti sa strane već želimo nešto promijeniti, ne samo u Zadru već i u županiji. Bitno je napomenuti kako ovo nije koalicijska suradnja, ništa nismo ispregovarali.

Potpredsjednik Skupštine Davor Čerkuč (NL Ivice Žuvele) istaknuo je kako oni još uvijek ne znaju kako izgleda koalicijski sporazum između HDZ-a i tri vijećnika Kristijana Kapovića.

- Osim što je rad u samoj Skupštini onakav kakav je, mora nam biti jasno da vladajući imaju 21 ruku i da svaku odluku koju oni donesu i pripreme - imaju većinu. Skupštini smo predložili osnivanje dva dodatna Odbora - jedan za otoke i ruralni razvoj, dok bi drugi bio za napredne i zelene tehnologije, budući da nova europska omotnica nudi velika sredstva upravo za takve tehnologije. Tražimo i promjene u Statutu i Poslovniku županijske Skupštine. Naime, ja jesam drugi potpredsjednik Skupštine, ali nisam uključen u pripreme skupštine, niti kontaktiran barem na razini jedne kurtoazne kave da se vidi što bi kao predsjednici i potpredsjednici mogli bolje napraviti. Neću sjediti u radnom predsjedništvu do trenutka dok ne budem formalno kontaktiran jer nije normalno da ja dobivam obavijest o održavanju sjednice u istom trenutku kao i ostali vijećnici. Na zadnjoj sjednici je donesena odluka o davanju koncesije trgovačkom društvu Borik, a kada smo postavljali pitanja o investicijama koje će biti uključene u ugovor, a radi se o investicijama od 2,5 milijuna kuna, dokument u kojem je to obrazloženo mi nismo dobili, rekao je Čerkuč.

Nenad Klarić iz Domovinskog pokreta istaknuo je kako je na sjednici Skupštine, održanoj u ponedjeljak, uočen niz nepravilnosti.

- Rok je da se preda materijal pet dana, a dobili smo 1160 stranica i jasno kako je bilo osuđeno da se provede rasprava na nekvalitetan način. U tako kratkom vremenu nije bilo moguće proći tu materiju.

Žuvela se također osvrnuo na aktualnosti sa sjednice:

- Na održanoj Skupštini sam tražio da se ubuduće izvještaji županijskih ustanova predaju transparentnije (kontni plan 5. razine umjesto zakonskog minimuma od 3. razine), što bi bio korak prema potpuno transparentnom radu Županije koje će ubrzo biti standard. To je, na kraju krajeva i vladajućima u cilju jer se transparentnim djelovanjem umanjuje mogućnost raznih malverzacija našim novcem. Predložio sam da se, obzirom na velike dugove naših bolnica, ulože dodatni napori na podizanje limita istih, a za biogradsku ortopedsku bolnicu i dodatne izvore zarade (sportska medicina, baroterapija, medicinski turizam). Kolege "privatnici" (ex koncesionari) ne podliježu zakonima tržišta jer su u sustavu javnog zdravstva (potplaćeni za svoj rad) te nije korektno da im Županija naplaćuje najam po tržišnoj cijeni. Kao posljedicu imamo blažu varijantu - da kolega preseli u svoj prostor, ili onu goru - da zbog visokih nameta npr. kolegica ode u "prave" privatnike pa imamo prosvjede na Trgu. Također, iako nije u ingerenciji Županijske uprave za ceste, opet smo aktualizirali sigurnosni problem ceste u Petrčanima, Žuvelin je rezime sjednice Županijske skupštine.