Iako su za provedbu projekta dobili 18.3 milijuna kuna iz EU fondova, Inovativnom Zadru to neće biti dovoljno za pokrivanje ukupnih troškova gradnje poduzetničkog inkubatora na Bilom brigu.

Stoga su iz te gradske tvrtke proveli istraživanje tržišta za dugoročno zaduživanje te su, između tri zaprimljene ponude, najpovoljnijom ocijenili ponudu Zagrebačke banke. Za kredit od 6 milijuna kuna oni su im dali sljedeće uvjete: rok otplate osam godina, počevši od 1. srpnja 2023. godine, a zaključno s 1. lipnja 2031. godine te fiksnu godišnju kamatnu stopu od 0,95%. S obzirom na to da su gradska firma, suglasnost za podizanje kredita mora im dati Gradsko vijeće pa će se ova točka naći na dnevnom redu sjednice koja će se održati 2. kolovoza.

Podsjetimo, radove vrijedne 21 milijun kuna bez PDV-a izvodi Minigradnja, koja je u svibnju otvorila gradilište u Petrčanskoj ulici s rokom dovršetka od 14 mjeseci. U zgradi s dvije etaže poduzetnici će na raspolaganju imati 2190 kvadrata sa 100 radnih mjesta i nizom ostalih sadržaja poput konferencijske dvorane, coworking prostora i lounge bara. Tijekom izvođenja radova bit će sklopljen i ugovor o opremanju zgrade te je potpuni dovršetak, uključujući i ishođenje uporabne dozvole, planiran za listopad 2022.

Ukupna vrijednost cijelog projekta gradnje nove zgrade poduzetničkog inkubatora je 24,5 milijuna kuna.