Predsjednici klubova vijećnika u Županijskoj skupštini Zadarske županije dogovorili su se pred današnju sjednicu o predsjednicima i članovima stalnih radnih tijela, u kojima se raspravlja o pitanjima i pripremaju odluke iz njihovog djelokruga.

Predsjednik najatraktivnijeg Odbora za dodjelu javnih priznanja bit će Antonio Vučetić, kojem to mjesto pripada po funkciji predsjednika Županijske skupštine. U ovom odboru sjedit će i Božidar Longin (potpredsjednik), Šime Vicković, Željko Šoša, Mate Lukić, Dušan Herenda, Ivica Žuvela, Ivan Matić i Nenad Klarić.

HDZ-ova koalicija daje predsjednike Odbora za financije i proračun (Davor Lončar), za školstvo i kulturu (Joso Nekić), zdravstvo i socijalnu skrb (Neven Birkić) i umirovljenike (Branislav Jelenić).

Domovinski pokret, koji u Županijskoj skupštini ima samo dva vijećnika, imat će i dva Odbora - Angelo Žilić predsjednik je Odbora za gospodarstvo a Nenad Klarić Odbora za poljoprivredu.

Marko Klanac s kandidacijske liste koja je imala podršku Kristijana Kapovića bit će predsjednik Odbora za pomorstvo i turizam, a njegov kolega s liste Milan Stojanov Odbora za koordinaciju s udrugama proizašlim iz Domovinskog rata. Davor Čerkuč s liste Ivice Žuvele bit će predsjednik Odbora za europske integracije.

Konačno, koalicija Srcem za Zadar, koja je osvojila šest mandata u skupštini, daje predsjednike Povjerenstva za ravnopravnost spolova (Vedrana Mišković) i Koordinacije za ljudska prava (Jure Zubčić).

- Odboru nisu dostavljeni prijedlozi za dva člana radnih tijela iz redova oporbenih stranaka, međutim to nije zapreka da se utvrdi ovaj prijedlog akta, navodi se u rješenju o izboru članova stalnih radnih tijela Županijske skupštine.