Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije, temeljem dojave nadležnih službi Grada Zadra i Zavoda za javno zdravstvo Zadar, izvješćuje javnost da je danas ponovno došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora na plaži Jadran u Zadru (kod caffe bara Marex).

- Nakon dojave građanke o neugodnom mirisu, izašli smo na teren i utvrdili kako je riječ o istjecanju otpadnih voda iz iste, problematične cijevi kao i 15. srpnja. S obzirom na vidljivo onečišćenje, odmah smo uputili nalog da se izda zabrana kupanja jer tko zna koliko bi se ljudi tamo okupalo dok bi dobili rezultate koji se čekaju 48 sati, rekao nam je Benito Pucar, voditelj Službe za zdravstvenu ekologiju i zaštitu okoliša.

Na navedenoj plaži se stoga do daljnjeg ne preporuča kupanje. Zavod za javno zdravstvo Zadar pratit će kakvoću mora na navedenoj plaži te će o prestanku onečišćenja javnost biti izvještena posebnom obavijesti.

- Iz Odvodnje su nas u međuvremenu obavijestili kako su sanirali problem, ali prema Uredbi, moramo dobiti dva uredna uzastopna mjerenja prije nego što ukinemo preporuku o zabrani kupanja, objasnio je Pucar.