U iščekivanju odluke za dugoočekivanu obnovu zgrade stare Tehničke škole, Sveučilište u Zadru provelo je i natječaj za stručni nadzor nad tim radovima.

Za posao, procijenjen na 560.000 kuna (bez PDV-a), s nižim ponudama natječu se poznate zadarske tvrtke - GIN Company i Zajednica ponuditelja D&Z i Investinženjering. Ponuda tvrtke GIN Company u iznosu od 280.300 kuna ispala je značajno jeftinija od D&Z-a i Investinženjeringa koji su za pružanje tih usluga zatražio 444.000 kuna.

Kao i za radove, u tijeku je postupak pregleda i ocjene pristiglih ponuda u sklopu kojeg se potvrđuju reference i ispravnost dokumentacije. Podsjetimo kako je za posao same rekonstrukcije zgrade pristiglo ukupno šest ponuda u rasponu od 28.5 do 37.8 milijuna kuna.

Novci za obnovu osigurani su kroz projekt "Sveučilišna znanstveno-nastavna infrastruktura za 21. stoljeće", čija je ukupna vrijednost 34 milijuna kuna, od čega se 26 milijuna kuna sufinancira sredstvima EU.

Jednogodišnji radovi obuhvaćaju površinu od 1.960 m2 u centru Zadra oko koje je trenutno, zbog opasnosti za prolaznike, postavljena zaštitna ograda. Prema projektu tvrtke Sirius, predviđa se rušenje dograđenog ulaznog hola i izvedba novog hola. Na postojećem ulazu napravit će se vanjsko stubište, koji će biti replika srušenog. U suterenu građevine predviđeni su predavaonice i kabineti, dok će se u prizemlju, uz predavaonice nalaziti i sala za sastanke, uredi tajništva te profesora. Na prvom katu uredit će se još jedna sala za sastanke, uredi i laboratorij, dok je drugi kat predviđen za biblioteku i čitaonicu.