U sklopu lokalnog preventivnog projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije" kojem je nositelj Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije tijekom mjeseca srpnja provedene su preventivne aktivnosti policije usmjerene na prevenciju krađa i džepnih krađa na plažama, u kampovima, trgovinskim centrima i na gradskim trgovima te drugim mjestima na kojima se očekuju gužve.

Aktivnosti su provodili policijski službenici i kontakt policajci Prve policijske postaje Zadar, Druge policijske postaje Zadar, Policijske postaje Biograd, Policijske postaje Obrovac, Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar i policijski službenici Službe policije u suradnji sa policijskim službenicima za prevenciju Ureda načelnika i stranim policijskim službenicima iz Republike Mađarske, Poljske i Austrije koji borave na području Policijske uprave zadarske u okviru projekta „Sigurna turistička destinacija".

Policijski službenici jučer su posjetili kampove i plaže na području Zatona te Turističku zajednicu Grada Nina, a brošure sa savjetima za „Siguran odmor" izložene su i po drugim turističkim zajednicama.

- Tijekom boravka u kampovima, na plažama i na ulicama i trgovima u Zadru, Biogradu, Starigradu, Ninu i Zatonu policijski službenici su educirali turiste o važnosti ponašanja svakog građanina u zaštiti svoje imovine kako ne bi postao žrtvom kaznenog djela, a sve s ciljem podizanja razine samozaštitnog ponašanja građana i turista te njihove informiranosti o obilježjima kaznenog djela i ponašanjima počinitelja. Turisti iz drugih zemalja su sa zanimanjem razgovarali sa stranim policijskim službenicima i policijskim službenicima Policijske uprave zadarske uključenim u ove preventivne aktivnosti. Prilikom susreta uručene su im brošure „Siguran odmor" koje sadrže savjete o samozaštiti na četrnaest svjetskih jezika te važne telefonske brojeve pozivom na koje građani mogu potražiti pomoć. Ljeto je vrijeme godišnjih odmora, opuštanja i odlazaka na plažu. Stoga čuvajte svoju imovinu kako bi izbjegli neželjene posljedice. Obratite nam se s povjerenjem, jer mi brinemo o Vašoj sigurnosti!, priopćili su iz PU zadarske.