Iza rešetaka zadržan je 32-godišnji državljanin Crne Gore, osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 32-godišnjak 21. srpnja, u stanu u kojem boravi u Zadru, radi daljnje prodaje i ostvarivanja nepripadne materijalne koristi držao oko 1287,4 grama droge heroin, 1796,7 grama droge marihuane te digitalnu vagu za precizno mjerenje, kao i novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge. Osnovano se sumnja i da je u drugom stanu, u kojem također povremeno boravi, s istim ciljem držao oko 11,4 grama droge heroin. Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, izvijestili su iz Općinskog državnog odvjetništvog nakon ispitivanja 32-godišnjaka.

Branitelj Dan Marinović potvrdio nam je kako je protiv njegovog klijenta određen istražni zatvor u trajanju od 30 dana.

- Uložit ćemo žalbu protiv rješenja suca istrage koji je istražni zatvor odredio zbog opasnosti od bijega, ali ne i ponavljanja kaznenog djela. U svojoj obrani 32-godišnjak je negirao počinjenje kaznenog djela koje mu se stavlja na teret, doznajemo u odvjetničkom uredu "Marinović, Klarendić i partneri".

Osumnjičeni Crnogorac doselio se krajem prošle godine u Zadar gdje se, kako neslužbeno doznajemo, zaposlio kao konobar u konobi na Poluotoku.