Vikend 24. i 25. srpnja 2021. rezerviran je za akcije čišćenja podmorja u Rijeci, kod Paškog mosta, na otoku Krapnju, otoku Korčuli te u Dubrovniku. Oko starog trajektnog pristaništa kod Paškog mosta u subotu, 24. srpnja u 14 sati u akciju kreću članovi RK sv. Roko iz Bibinja. Nije slučajno da su klubovi organizatori ovih akcija odabrali isti vikend za čišćenje podmorja, jer su svi oni okupljeni u kampanji „Zajedno za čišći Jadran" koju provodi udruga Argonauta, a financira tvrtka Procter and Gamble.

Kampanja „Zajedno za čišći Jadran" ima za cilj udružiti snage organizacija čija je misija povezana sa zaštitom morskog okoliša, izvaditi što više otpada iz jadranskog podmorja, održavati ga čistim i podizati svijest javnosti o ovom problemu. 

- Kako bi akcije uistinu bile uspješne, pozivamo javnost, sve građane i turiste da pravilno odlažu otpad, smanje konzumaciju jednokratne plastike, te i sami sudjeluju u akcijama čišćenja plaža i okoliša, jer jedino na taj način svatko od nas može biti dio pozitivne promjene. Javnost će o rezultatima provedbe akcija čišćenja podmorja biti obaviještena putem Weba udruge Argonauta te putem društvenih mreža, a pozivamo sve medije da ovu akciju podrže objavom na vlastitim medijskim kanalima te na taj način pridonesu podizanju svijesti o važnosti smanjenja zagađenja morskog okoliša.

Akcija „Zajedno za čišći Jadran" nastavit će se posljednjeg vikenda kolovozu 2021. kada će ronioci iz navedenih klubova doći na u Murter na finalnu akciju čišćenja podmorja, na više lokacija na otoku Murteru, gdje će ih ugostiti udruga Argonauta, kao domaćin i koordinator. Za taj se vikend planira i "Festival na moru".