Propao je i četvrti pokušaj Države za aktiviranjem projekta izgradnje aerodroma u Stankovcima.

- Na natječaj za kupnju nekretnina u vlasništvu RH 3/21 za predmetnu nekretninu nije zaprimljena niti jedna ponuda, kratak je odgovor iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne u kojem se ne navode što slijedi nakon novog neuspjeha.

Dosad su investitore pokušavali privući mijenjanjem kupoprodajnih uvjeta. Tako je u jednom trenutku cijena nekretnine spuštena s 11.4 na 6.5 milijuna kuna. U posljednjem natječaju ona je dignuta na 7.4 milijuna kuna, ali je zato drastično smanjena naknada za izdvajanje nekretnine iz šumsko-gospodarskog područja. Ona je ranije iznosila vrtoglavih 11.9 milijuna kuna, a upravo se zbog toga na natječaj nije javio Josip Crnčević koji je, nakon stečaja prve tvrtke Aerodrom Stankovci, osnovao AIRPORT BAT. No, ni smanjenje te naknade na 3.7 milijuna kuna nije uspjelo privući investitore koji bi izgradili aerodrom na površini od 987.785 m2.

Stoga će ona do daljnjega predstavljati neuređeno, pretežito ravno zemljište, obraslo niskim i visokim raslinjem, a koje na zapadnoj strani graniči s javno-prometnom površinom - asfaltiranom cestom Banjevci -Stankovci.