Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim albanskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Sumnjiči ga se da je u ponedjeljak, 19. srpnja oko 20.30 sati na ulici na području Rtine, namjerno izazvao požar na vozilu Volkswagen transporter, riječkih registarskih oznaka, vlasništvo trgovačkog društva s riječkog područja. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o zaposleniku te firme koji je bio revoltiran zbog neriješenih poslovnih odnosa.

U požaru je vozilo u potpunosti izgorjelo, te je vatra zahvatila i oštetila nekoliko maslina u obližnjem masliniku. Na mjestu događaja izvršen je očevid, materijalna šteta se procjenjuje na 60 tisuća kuna.

Protiv 44-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.