Švicarski špekulantski fond DDM Invest III AG sam je preko svoje hrvatske podružnice DDM REO Adria d.o.o. otkupio hotel i zemljište Vigens Investa koji je završio u stečaju. Podsjetimo, zbog visokih dugovanja Vigens Invest slijedio je svoju bratsku tvrtku Vigens, a najveći dio potraživanja koje je imala Zagrebačka banka otkupili su Švicarci, specijalizirani za provođenje postupaka s visokim rizikom naplate.

Na prodaji su bili nedovršeni hotel u Kožinu procijenjen je na 750.000 eura te zemljište u njegovom susjedstvu vrijedno 1,5 milijuna kuna. Na obje nekretnine razlučno pravo imao je DDM Invest III AG, ali kako bi ga se oslobodilo zabilježbi trebalo ga je prodati u stečajnom postupku. Tvrtka-kći DDM REO Adria dala je jedinu ponudu za hotel od 4,25 milijuna kuna, koja je bila niža od procijenjenih 5,7 milijuna kuna, ali je kao jedina takva prihvaćena. Za zemljište procijenjeno na 1,5 milijuna kuna stigle su tri ponude, od čega su dvije bile nevaljane, a jedinu valjanu opet je dao DDM REO Adria, ovog puta višu od procjene - 2.152.000 kuna. Hoće li Švicarci/Hrvati na kraju nekome uspjeti "utopiti" hotel i zemljište nije poznato.

Što se tiče Vigensa, tamo je stečajni postupak proveden na način da je otpisano 75 posto potraživanja manjim vjerovnicima, dok bi se za još godinu dana DDM Invest III AG i Venciju Mediću trebalo isplatiti preko 47 milijuna kuna.