Unatoč kašnjenju dinamike radova i produženom roku EU financiranja projekta, studentski dom i menza, koji su još uvijek gradilište, ove jeseni i nove akademske godine bit će otvoreni za korisnike.

Potvrđeno nam je to sa zadarskog sveučilišta, gdje sve čine kako bi se studenti uselili u listopadu.

- Ukoliko sve nadolazeće aktivnosti prođu bez nepredviđenih okolnosti, prijave na natječaj za smještaj studenata u novom domu bi trebale biti u rujnu, najavili su iz sveučilišne uprave.

Bit će to 129 soba u novom studentskom domu i kapacitete od 500 mjesta u menzi. Zagrebački arhitekt, zadarskog podrijetla Vedran Pedišić, projektant je kompleksa koji će znatno podići studentski standard u Zadru.

Prošlog tjedna je na Sveučilištu donesena odluka kojom je Ancona grupa iz Đakova s ponudom od 4.8 milijuna kuna za opremanje studentskog doma. Postupak je trenutno u fazi mirovanja i ako ne bude nepredviđenih okolnosti, ugovor će se potpisati krajem srpnja, najavili su sa Sveučilišta.

Još lani je Sveučilište u Zadru provelo javnu nabavu za profesionalnu kuhinju s linijom za posluživanje za studentsku menzu. Zagrebački Inox Frigo odabran je s ponudom od 2.2 milijuna kuna, a ugovor s tom tvrtkom sklopljen je 6. listopada 2020.g.

Pitali smo nadležne kada očekuju obavijest izvođača radova o završnim radovima?

Završna izvješća nadzornog inženjera i izjave izvođača o izvedenim radovima i uvjetima održavanja građevine u svrhu Tehničkog pregleda zgrade i kolnog prilaza predane su uz Zahtjev za uporabnu dozvolu Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra 8. srpnja 2021., odgovor je kojeg smo dobili sa Sveučilišta

Izvođač radova Projektgradnja plus zbog kašnjenja neće biti "penaliziran" u odnosu na ugovoreni iznos od 81 milijuna kuna, a hoće li biti plaćanja dodatnih radova, još se ne zna.
Temeljem sklopljenog ugovora s izvođačem radova do danas (13. srpnja 2021.) nisu nastupile okolnosti zbog kojih bi naručitelj Sveučilište u Zadru imalo pravo naplate ugovorne kazne. Vezano uz financiranje dodatnih radova, to će biti poznato po završetku i ovjeri okončane situacije, rečeno u očitovanju sveučilišne uprave u ime koje ovaj projekt vodi Irena Kozulić, Koordinator za infrastrukturne projekte.