U Policijskoj upravi zadarskoj dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom i 48-godišnjakinjom koje se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Neslužbeno se doznaje kako se radi o supružnicima.

U  četvrtak, 15. srpnja u 18.10 sati u Murvici policija je zaustavila osobni automobil Renault Twingo zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 53-godišnjak dok se kao putnica u vozilu nalazila 48-godišnjakinja. Zbog sumnje da kod sebe posjeduju drogu,  policija je izdali zapovijed 53-godišnjaku da izađe iz vozila, kojom prilikom je on fizički napao i lakše ozlijedio policijskog službenika nakon čega se pokušao udaljiti.

Uz uporabu sredstava prisile, policijski službenici su ga spriječili u pokušaju bijega te uhitili i doveli u službene prostorije. Putnica iz vozila, također je uhićena i dovedena u službene prostorije.

Vozilo je prevezeno u krug policije, gdje je temeljem naloga Suca istrage Županijskog suda u Zadru izvršena pretragu vozila u kojem je pronađeno ukupno oko 405,3 grama marihuane pakirano pet PVC vrećica.

Tijekom kriminalističkog istraživanja kod 48-godišnje putnice pronađeno je ukupno oko 2,4 grama droge kokain, pakirano u tri pojedinačna pakiranja.

Droga im je oduzeta, a po završetku kriminalističkog istraživanja, 53-godišnjak i 48-godišnjakinja su predani pritvoskom nadzorniku te kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, 53-godišnjak zbog počinjenja kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama te Prisila prema službenoj osobi te 48-godišnjakinja zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.