Koliko je ostalo slobodnog mjesta za jesenski rok na zadarskom sveučilištu, znat će se nakon 21. srpnja, kada će se objaviti konačna ran lista.

Privremene rang-liste su podložne promjenama sve do objave konačnih rang-lista 21. srpnja 2021. iza 15 sati. Ukupna upisna kvota za iduću akademsku godinu iznos 1531 mjesta.

Prema privremenoj listi, popunjena je psihologija koja je rekorder interesa potencijalnih brucoša, menadžment koji ima najveću upisnu kvotu, nautika, predškolski odgoj, učiteljski studij te sestrinstvo i informacijska tehnologija koji spadaju u stručne studije.

Na dvopredmetnim studijima upisne kvote popunjen su na pedagogiji, sociologiji, geografiji, arheologiji, anglistici, novijem studiju jezik i komunikacija u višejezičnom društvu te ruskom jeziku s književnosti za koje također već godinama vlada zanimanje maturanata.

Na zadarskom sveučilištu zadovoljni su ovogodišnjim zanimanjem za zadarsko sveučilište za koje je bilo 7 100 prijava. Za gotovo tisuću maturanata diljem Hrvatske studiranje u Zadru bio je prvi izbor.