Nakon što je luksuzna mega jahta Voice krajem lipnja bila glasnik dolaska najbogatijih nautičara, u posljednja tri dana za Istarskom obalom vezane su dvije slične jahte.

Voice je iskoristio vez ispred Dikla, dok su Archimedes i danas Secret vezane uz Istarsku obalu kojom gospodari Lučka uprava Zadar.

Arcimedes je u vlasništvu bogatog Amerikanca Jamesa Simona, svjetski priznatog matematičara, a Secret je još uvijek tajna o vlasniku.

I dok je Archimedes prvi put u Zadru, Secret je lani danima ukrašavao Poluotok.
Nevjerojatno je da je gotovo  istog dana kao i lani, Secret i ove godine uplovio u Zadar. Sve ostalo je TOP Secret.

Agenturu kao i lani obavlja Zara agent, a od Marka Odvitovića doznajemo kako je jahta uplovila sinoć te je planirano da će ostati tri dana na vezu Lučke uprave Zadar.

Secret pod zastavom Kajmanskih otoka, doplovio je iz Malog Lošinja, a pred kraj lipnja, jahta dužine 82 metra, snimljena je, prema Otvorenom moru, u Dubrovniku.

Jutros kada je na nju naišao naš foto-reporter Saša Čuka, ograda Lučke uprave Zadar na kojoj je bio transparent s dobrodošlicom u Zadar, postavljen za dolazak prvog kruzera, našao se na bodu. Je li vjetar, jesu li galebovi ili nečije ruke... svakako nešto se bijeli uz "zadarski kameni brod", nije naodmet parafrazirati arhaične stihove u zadarskoj zbilji.