Zadarske ceste jučer su bile pune "kamikaza"! Iz PU zadarske izvijestili su o više slučajeva koji su se dogodili na njihovom području:

Jučer u 12.40 sati na DC 306 u Viru, policijski službenici zaustavili su 48-godišnjeg državljanina Mađarske, koji je prije stjecanja prava na upravljanje i bez zaštitne kacige upravljao mopedom Yamaha bez registarskih oznaka i bez valjanog tehničkog pregleda. Vozač je isključen iz prometa i uhićen, a nakon provedenog istraživanja uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja u prometu priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Noćas, oko 00.35 sati na Benkovačkoj cesti u Zadru policijski službenici su zaustavili 33-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka. Vozač je uhićen te priveden u službene prostorije, a kako se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja, danas će tijekom dana uz Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Jučer, 14. srpnja 2021. godine policijski službenici Postaje prometne policije Zadar na A-1, dionica Benkovac - Pirovac, sankcionirali su 5 vozača koji nisu poštivali ograničenje brzine od 130 km/h i vozili su nedopuštenom brzinom većom od 200 km/h.

Svim prekršiteljima je izdan Prekršajni nalog uz kaznu od 5.000,00 kuna, te im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 1 mjesec.

Tako su, sa službenim vozilom presretač u 13,24 sati, snimili 56-godišnjeg njemačkog državljanina kako upravlja osobnim automobilom BMW brzinom od 248 km/h, a u 13,25 sati snimili su 29-godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja osobnim automobilom Mercedes brzinom od 230 km/h.

Istu večer u 20,58 sati snimili su 36-godišnjeg poljskog državljanina kako upravlja osobnim automobilom Porsche brzinom od 250 km/h, dok su druga dva vozača upravljala brzinama od 207 km/h i 218 km/h.