Iza rešetaka zadržan je 43-godišnjak Belgijanac koji je u nedjelju izazvao stravičnu prometnu nesreću u Petrčana.

- Prije donošenja rješenja o provođenju istrage protiv okrivljenika, okrivljeni 43-godišnjak je ispitan u državnom odvjetništvu nakon čega je prepraćen sutkinji istrage Županijskog suda u Zadru koja je prihvatila prijedlog državnog odvjetništva i okrivljeniku odredila istražni zatvor zbog opasnosti od bijega (čl. 123. st. 1. toč. 1. Zakona o kaznenom postupku), priopćili su iz DORH-a.

U njihovom priopćenju otkriveno je što je prethodilo prometnoj nesreći:

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 43-godišnjak 11. srpnja 2021. oko 15,30 sati kod mjesnog parkirališta u mjestu Petrčane, izazvao prometnu nesreću u cestovnom prometu. Osnovano se sumnja da je, nakon prethodne verbalne prepirke sa svojom djevojkom, odnosno 39-godišnjom belgijskom državljankom, pod utjecajem opojnog sredstva upravljao neprilagođenom brzinom svojim automobilom marke BMW iza njenog automobila marke Mercedes ne držeći pritom dovoljan razmak iza njenog automobila i zanemarivši činjenicu da ulazi u turističko mjesto gdje ima puno pješaka.

Osnovano se sumnja da je dolaskom do mjesnog parkirališta, nakon što je 39-godišnjakinja usporila brzinu kretanja svog automobila, u nemogućnosti da zaustavi automobil na vrijeme kako ne bi udario u njen automobil, naglo skrenuo u lijevo prema parkiralištu zbog čega je izgubio kontrolu upravljanja nad automobilom i udario u pješakinju, 36-godišnju hrvatsku državljanku. Osnovano se sumnja da je vozilom udario i automobil marke Škoda zagrebačkih registarskih oznaka zajedno s pješakinjom pri čemu je taj automobil odbačen na drugo parkirano vozilo, a potom je došlo i do udara drugog vozila u treće vozilo.

U prometnoj nesreći je teške i po život opasne ozljede zadobila pješakinja koja je bila u stanju visoke trudnoće, a njeno nerođeno dijete preminulo je 12. srpnja 2021. u Općoj bolnici Zadar, izvijestili su iz DORH-a.

Kako doznajemo, nesretnoj 36-godišnjakinji do dolaska Hitne medicinske pomoći pomogla je jedna stomatologinja koja se našla na mjestu događaja, a u pomoć su priskočili i drugi građani pokušavajući je pomaknuti od vozila.