Dvije točke današnjeg Kolegija gradonačelnika obuhvatile su područje Crvenih kuća na kojima je u tijeku izgradnja POS-ovih stanova.

Kako je lista prvenstva napravljena još 2016. godine, kada se za 100 stanova javilo 203 zainteresiranih, gradska uprava morala je ažurirati te podatke.

- Nakon kontaktiranja svih kandidata, na novoj pročišćenoj konačnoj listi ostalo je 105 kandidata, izvijestila je pročelnica Ureda grada Mirjana Zubčić.

Nakon isteka 8-dnevnog roka za prigovore, za kandidate će biti organizirana prezentacija stanova, provjera kreditne sposobnosti i potpisivanje predugovora o kupnji stanova.

- Ako nakon toga ostane neprodanih stanova, za kupnju će biti zainteresiran i Grad, kako bi ih mogao ponuditi u najam mladim obiteljima koje nemaju mogućnost kreditnog zaduženja, istaknuo gradonačelnik Branko Dukić.

Prema riječima pročelnice za gradsku samoupravu i opće poslove Dolores Grdović Kalmete, stanogradnju će pratiti izgradnja javnih sadržaja, odnosno nove zgrade Mjesnog odbora Crvene kuće čiji je izgled danas prezentiran novinarima.

Zgrada će se graditi na zemljištu od 4511 m2, a sama će imati 960 m2 na kojima će se osim prostorija mjesnog odbora, smjestiti i dječji vrtić s tri vrtićke i jednom jasličkom skupinom te ambulanta obiteljske medicine.

- Izgradnja će obuhvaćati i jedan dio javne prometne površine, na kojem će biti smješten adekvatan broj parkirališnih mjesta, istaknula je Grdović Kalmeta dodajući kako se realizacija projekta očekuje početkom iduće godine.