Općinsko državno odvjetništvo u Zadru isptialo je ispitalo 31-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske (1990.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda napadom na službenu osobu.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 31-godišnjak 28. lipnja 2021. u Zadru, počinio navedeno kazneno na štetu dvojice policijskih službenika koji su došli u obiteljsku kuću u kojoj živi osumnjičenik nakon dojave osumnjičenikova oca o obiteljskom nasilju.

Službenici su zatekli osumnjičenika kako leži na podu sa reznom ranom na vratu dok je pored njega bio nož. Policijski službenici su mu pokušali pomoći odnosno pokušali su zaustaviti krvarenje iz njegove rane na vratu, no osumnjičenik je, osnovano se sumnja, verbalno napao policijske službenike vrijeđajući ih pogrdnim riječima, a potom se ustao i iznenada udario jednog policijskog službenika u glavu te drugog službenika snažno nogom udario u trbuh, pri čemu su policijski službenici zadobili lake tjelesne ozljede.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog državnog odvjetnika i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.