Rješenjem Trgovačkog suda u Varaždinu, ostatak Zelene punte u Kukljici dosuđen je Adriatic Tourist Resortsu, zagrebačkoj tvrtki u vlasništvu slovačkog fonda JS Capital Management.

Slovački investitori, kao razlučni vjerovnici u stečajnom postupku nad tvrtkom Coning, iskoristili su svoje pravo prvootkupa za ukupno 100 zapuštenih nekretnina koje su se prodavale kroz dvije odvojene dražbe na kojima je cijena tog kompleksa, vrijednog ukupno 32.8 milijuna kuna, pala na svega 8.2 milijuna kuna.

Na dražbi koja se vodila za 25 nekretnina, među kojima je i nekadašnji popularni noćni klub „Cocos", najvišu ponudu u iznosu od 3.655.087,50 kuna dostavio je dipl. Ing. Johann Pfeil iz Beča. Iznenađujuće je kako je za kupnju tog dijela Zelene punte bio zainteresiran i poznati hotelijer Jako Andabak koji je upravo u to vrijeme prodao svojih 70 posto udjela Sunce hotela arapskom investitoru Eagle Hillsu. Iako je novinarima rekao kako se povlači iz turizma te vraća svojim korijenima - vinu i stočarstvu, Andabak je odlučio licitirati za nekašnji turistički biser u Kukljici, s ponudom od 3.635.087,50 kuna. Uz Pfeila i Andabaka, ponudu u tom rangu dala je i zagrebačka tvrtka "Upravitelj gradnja-održavanje" u vlasništvu Dražena Joksimovića.

Zagrepčani su kao i Pfeil licitirali i na drugoj elektroničkoj dražbi koja se odnosila na kompleks od 75 nekretnina, redom sramotno zapuštenih bungalova kojih srećom prekriva borova šuma.

Ponuda "Upravitelja" od 5 milijuna kuna bila je najviša, sve dok nije uletila Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) koja je aktivirala svoje razlučno pravo i stavila u prijeboj svoje tražbine po osnovi cijene u visini utvrđene vrijednosti nekretnine u iznosu od 18.350.410 kuna. Iako će morati "iskeširati" puno više nego što se to moglo očekivati na trećem krugu javne dražbe, Slovake to nije pokolebalo, već su također odlučili iskoristiti svoje pravo prvootkupa.

„Za sve nekretnine koje su bile predmet prodaje u stečajnom postupku putem dražbi FINA-e dali smo ponude i iskoristili pravo prvokupa koje imamo kao dugogodišnji zakupci te očekujemo skori završetak tog procesa bismo imali čistu imovinsko-pravnu situaciju cijele Zelene punte što je preduvjet za realizaciju investicije. Usporedno s time, međunarodni projektni tim radi na izradi idejnog rješenja u skladu sa važećom prostorno-planskom dokumentacijom za kompletno naselje te nam je želja, shvaćajući važnost razvoja Zelene punte za Kukljicu, ali i cijeli otok, prezentirati idejna rješenja i dinamički plan investicije općinskim tijelima, mještanima i javnosti, rekao nam je Dino Manestar, direktor u Adriatic Tourist Resortsu koji upravlja Holiday Parkom Zelena Punta sa 132 apartmana.

Da investitori misle ozbiljno, dokazuje i prošlog tjedna otvorena "Skakaona", koja je u postojećim gabaritima obnovljena u moderan beach bar u prvom redu do mora.