Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija priprema se u Zadru za Europsko prvenstvo. Do njega će odigrati nekoliko pripremnih utakmica s više reprezentacija, a u drugom susretu u pripremnoj utakmici s Argentinom, koja odlazi na Olimpijske igre, upisala je drugi poraz. Iako poboljšana ekipa Hrvatske nažalost nije uspjela nadjačati igru Argentinki koje su u 109 minuta igre slavile rezultatom 2:3 (25:27, 18:25, 25:23, 25:19, 10:15).

Najbolja na utakmici u hrvatskim redovima bila je Martina Šamadan s 21 poenom, a slijedile su je kapetanica Samanta Fabris i Laura Miloš s 18 poena, Beta Dumančić s 8 poena, Katarina Pavičić sa 7, Matea Ikić s 4 te Klara Perić s 3 poena.

„Budući da sam igrala treći, četvrti i peti set mogu reći da je bila zaista napeta utakmica. Nakon jučerašnjeg sastanka gdje smo se dogovorili da nećemo više ponavljati pojedine greške, danas je cijela naša igra izgledala puno bolje za razliku od jučer. Poboljšale smo prvi i drugi dodir, obranu, blok. Bilo je puno manje grešaka te smo igrale bolje. Uz to i atmosfera je bila bolja. Grizle smo te sam zadovoljna kako smo odigrale ova tri seta iako smo nažalost peti set izgubile. Nedostajalo nam je još malo snage te nam je malo pala koncentracija. Vidi se da rastemo te ćemo se truditi rasti i dalje iz utakmice u utakmicu." - izjavila je igračica Rene Sain.

Za Hrvatsku su igrale: Rene Sain, Katarina Pavičić, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Laura Miloš, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Martina Šamadan, Klara Perić, Lea Deak, Dinka Kulić i Karla Klarić.

„Mogu reći da sam zadovoljna, pogotovo atmosferom u ekipi obzirom na jučer. Mislim da nam je to dalo krila da budemo puno bolje i u drugim segmentima igre. Igrale smo ekipno. Dobro smo držale prijem i napad. Malo smo možda padale od umora, no smatram da je dan sve izgledalo puno bolje te da će u budućnosti izgledati još bolje!" - istaknula je Laura Miloš.

Hrvatske odbojkašice s Argentinom će u Zadru u ŠC Višnjik odigrati još dva pripremna susreta koji nas očekuju u nedjelju, 11. i ponedjeljak, 12. srpnja. Nakon toga slijedi kratka ljetna stanka prije posljednjih priprema za Europsko prvenstvo koje Hrvatska igra od 18. kolovoza do 4. rujna u Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj i Srbiji. Zadar je domaćin skupine C u kojoj će uz Hrvatsku igrati reprezentacije Italije, Bjelorusije, Slovačke, Mađarske i Švicarske.

Ulaznice za Europsko prvenstvo skupine C u Zadru uskoro u prodaji u sustavu Eventim.hr.