Slikom i riječju čitatelj nas je upozorio na novi grafit neprimjernog sadržaja u centru grada:

O šaranju po fasadama zgrada, zidinama itd. kojima se uništava javno i privatno dobro u našem gradu napisano je bezbroj članaka. Na bočnoj fasadi zgrade pored apoteke Centar, dakle u blizini samog trga, snimio sam ovu poprilično veliku škrabotinu ispisanu bijelim sprejem koja nagrđuje dotičnu fasadu. Rekao bi da je znakovlje prepoznatljivo, jer se ga se može vidjeti gotovo u svim dijelovima grada. Nedavno su istim znakovljem išarane elektrokutije na netom uređenom Muraju, a pune su ih i fasade u npr. ulici Stjepana Radića. To traje godinama te bi bilo dobro da policija konačno otkrije tko to radi. Očito se radi o destruktivnoj osobi poremećena uma. Čovjek svakodnevno radi goleme štete. Sve upućuje na jednu te istu osobu i netko u gradu mora znati tko je to, jer autor ovih škrabotina neće nikad prestati. Držim da se policija uz malo truda može lako otkriti počinitelja.

Ovih dana naišao sam na još jedan primjer vandalizma, na išaranu elektro-kutija smještenu negdje po sredini netom lijepo uređenog Muraja. Čini se da ovoj pošasti u našem gradu nema kraja. Očito se radi o osobi sklonoj uništavanju svega što je lijepo u ovom gradu. Ne radi se samo o uništavanju javne imovine, već je riječ i o kaznenom djelu.

S druge strane, lijepo je po gradu vidjeti neke oronule zidove i fasade zgrada koja su legalno postala prava slikarska platna za maštovitu uličnu umjetnost. Uostalom, murali su već dugo smatraju prepoznatljivim ukrasom brojnih gradova. Nažalost, većina grafita po Zadru nije izraz umjetnosti, već čistog vandalizma i primitivizma.

Zadar je naš grad i moramo ga čuvati.

Primjedbu čitatelja proslijedili smo policiji iz koje su odmah obavijestili komunalne službe koje su nadležne za uklanjanje grafita. Ističe kako poduzimaju sve kako bi pronašli počinitelja.