U sklopu operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. - Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti" koji je dio Intervencijskog plana Grada Benkovca vrijednog 180 milijuna kuna, na malonogometnom igralištu u Vukšiću održana je završna konferencija projekta Vukobal. Ukupna vrijednost projekta je 973.904 kuna i sufinanciran je 100% iz Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je Športsko društvo Vukšić, a udruga Mali Koraci bila je partner na projektu. Cilj projekta bio je djeci i mladima obogatiti društveni život i ponudu sportskih, rekreativnih i edukativnih aktivnosti. Prisutne su pozdravili Tomislav Klarica, zamjenik gradonačelnika grada Benkovca i Zoran Ledenko, predsjednik Športskog društva Vukšić. Rezultate projekta predstavila je voditeljica projekta Marina Pandžić.

- Projektom se je povećala ponuda aktivnosti za djecu i mlade organiziranjem male škole nogometa i male škole plesa, igara i učenja. Novi besplatni sadržaji utjecali su smanjenje troškova života što će ovo područje učiniti privlačnijim za život. Kroz projekt se nabavila potrebna oprema te će djeca i mladi moći nastaviti sa svojim aktivnostima i nakon završetka projekta. Trideset i troje djece i mladih u dobi od 7 do 24 godine upisalo je i pohađalo Malu školu nogometa u Vukšiću. Stvoreni su svi preduvjeti za nastavak aktivnosti u vidu kupljene opreme (golovi, mreže, oprema i razni rekviziti koji su potrebni za provedbu kvalitetnog treninga). Preko 120 djece i mladih sudjelovalo je na nogometnom turniru u Vukšiću koji se je održao u razdoblju od 26. do 29. lipnja ove godine, iznijela je Pandžić.

Djeca nisu krila oduševljenje cjelokupnim izvedbom svog plesa i igrokaza. Malu školu igre i plesa upisalo je i pohađalo 30 djece čije su se radionice odvijale u Benkovcu. Svoje umijeće i trud tijekom cijele godine polaznice su pokazale na završnoj konferenciji u izvedbi igrokaza " Žega " za koji je tekst napisala instktorica male škole igre i plesa Anđela Mijić. Preko 40 djece sudjelovalo je u školi učenja, gdje su polaznici sudjelovali na besplatnim instrukcijama matematike i engleskog jezika. Kroz radionice "Hranim se zdravo" naučili su dosta o načinu pripreme i iskorištavanju zdrave hrane, te koliko je važna zdrava prehrana. Kroz projekt htjeli smo privući djecu i mlade da se bave sportom, međusobno druže te na taj način dodatno motivirati da pokušaju napraviti određene promjene u društvu kako bi, bez razlike na spol i starosnu dob, bolje iskoristili svoje slobodno vrijeme. Svi sadržaji bili su u potpunosti besplatni. 

Unatoč pandemiji Covid 19 virusa, cijeli projekt i sve planirane aktivnosti su uspješno odrađene, sve na ponos djece i voditeljice projekta Vukobal Marine Pandžić.