Vrlo nejasna odluka koja je u Zadarsku županiju spuštena odozgo kako bi se zaustavila zaraza širenja koronavirusa u ovom, prema epidemiologu Alanu Mediću, ključnom tjednu.

- Ova nas je situacija zatekla i naravno da je neugodno iskustvo, izjavio je Mario Paleka, direktor TZ Grada Zadra, gostujući jutros u HRT-ovoj emisiji U mreži prvog.

TZ Grada Zadra za ova dva tjedna primjene odluke otkazuje ulične nastupe na Trgu, te feštice po Varoši. Takvih je 20 događaja, naveo je Paleka, izražavajući žaljenje što turisti neće imati potpuni doživljaj povijesne jezgre Zadra kroz glazbu i veselje.

- Sad smo prisiljeni sve to stopirati. Prošlog vikenda je bilo preko 30 tisuća noćenja, što je bilo vrlo ohrabrujuće, istaknuo je direktor TZ Grada.

U njihovoj organizaciji ostaju koncerti na Forumu. Čak pet u ova dva tjedna zabrane: Vanna, Urban, klapa Cambi, Amira Medunjanin i Zorica Kondža.

Tamo su kontrolirani uvjeti i može se ući u ograđeni dio u ograničenom broju sjedenja.

Tako će biti i večeras na Forumu, gdje koncertom Simfonijskog orkestra HRT-a počinju Glazbene večeri u sv. Donatu trebala je kao lani otvoriti ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek. Iz Koncertnog ureda baknadno su izvjestili da će umjesto ministrice kulture Večeri otvoriti zadarska zastupnica Grozdana Perić.

Kako će se kontrolirano organizirati promenadni koncerti na Muraju u organizaciji Grada Zadra, to će se tek vidjeti, ali oni ne podliježu odluci o zabrani i nisu otkazani nakon što su taman jučer najavljeni.