Nakon što je u posljednjem priopćenju Marjana Botić izravno prozvala Šimu Erlića, provocirajući njegovo očitovanje na svoju opservaciju o stanju u propalom NK Zadar, predsjednika GO HDZ-a i državnog tajnika  pitali smo hoće li reagirati.

-  Premda smatram deplasiranim odgovarati na ovakve istupe gradske vijećnice Botić, ovog puta napravit ću iznimku zbog ponovnih pokušaja skretanja s teme i diskreditacije mene osobno, kada drugih argumenata za iznesene tvrdnje nema, rekao je Erlić za naš portal.

Je li to znači da Vam smeta što Vas se preko oca povezuje s NK Zadar?

- Kakve ja veze imam s NK Zadar? Možda to što sam iša gledati utakmice ili zato što mi je otac od 2006. do 2010. godine bio tehnički direktor kluba, kao jedan u nizu pojedinaca koji su obnašali tu dužnost zadnjih tridesetak godina. Ali kakve to veze ima sa mnom? Nikad se nisam petljao niti ću se petljati u rad NK ili HNK Zadar, niti sam na bilo koji način povezan s radom kluba. Svakome tko imalo poznaje mene i moj radni vijek zna da je on vezan uz EU fondove, razvojne projekte, rad gradske uprave i sada za obnašanje funkcije državnog tajnika s koje nastojim raditi u interesu Zadra koliko god je to moguće, ističe Erlić i dodaje da ovo pokazuje bezidejnost suparničke političke opcije.

Šime Erlić istinabog voli i rekreativno igra mali nogomet, ali javnost ga ipak percipira kao HDZ-ovog političara. Kao predsjednika GO HDZ-a, Erlić je u posljednje vrijeme jedini HDZ-ovac koji reagira na prozivke iz oporbenih krugova i objave Marka Vučetića.

- Oporba, ovog puta na čelu sa sve gnjevnijom Marjanom Botić, u evidentnom nedostatku argumentiranog odgovora na moju reakciju upućenu prema Marku Vučetiću oko formiranja i budućeg rada Gradskog vijeća odgovara ponovno onako kako jedino zna - niskim udarcima na osobnoj razini uvlačenjem članova obitelji te skretanjem s konkretne teme, navodi Erlić.

Posljednjim priopćenjem koje je uputio, prema riječima Erlića, nije mu bila namjera vrijeđati nikoga.

- Samo sam želio u ime zadarskog HDZ-a poručiti kako Vučetić ne bi smio obmanjivati zadarsku javnost pokušavajući se prikazati kao "gradonačelnik u sjeni" i kako za to nema izborni legitimitet, jer naprosto nije dobio većinsku naklonost birača na izborima za gradonačelnika, podsjeća predsjednik GO HDZ-a.

Erlić to tumači uobičajenom i demokratskom političkom raspravom koja doprinosi pluralizmu mišljenja. To je ono na što se i naša oporba tako rado poziva, dodaje  čelnik zadarskog HDZ-a
Šime Erlić  poziva vijećnicu Botić i sve ostale gradske vijećnike da se politička komunikacija podigne na razinu, kako je rekao, dostojnu našeg grada, a kako bi se kroz Gradsko vijeće konstruktivno radilo na dobrobiti građana Zadrana.