Na dan kada su u Zadru najavili nove zabavne i kulturne programe, iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije stiže šok!

Na njihov prijedlog, od sutra se "zabranjuju održavanja svih vrsta koncerata (živa glazba) i sličnih događanja na otvorenim površinama gdje nije moguće provesti kontrolu prisutnih osoba".

Nužne epidemiološke mjere iz odluke, koju je potpisao načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović, trajat će sve do 18. srpnja.

Ova odluka zasigurno se odnosi na koncerte u kafićima u Varoši, koje je i načelnik gradskog Stožera Ante Babić ranije za naš portal istaknuo kao teške za kontrolirati. Preostaje vidjeti na koja će se još događanja ova odluka odraziti, ali svakako su sljedeća dva tjedna sigurni samo ograđeni glazbeni nastupi, poput onih u organizaciji Turističke zajednice grada Zadra na Forumu te Glazbenih večeri u sv. Donatu. Iz županijskog Stožera, kojeg vodi dožupan Šime Vicković, ističu kako je odluka donesena u dogovoru na sastanku s predstavnicima općina i gradova u Zadarskoj županiji.

Zanimljivo kako je odluka donesena na dan kad je u Zadarskoj županiji evidentiran tek jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.