U popodnevnim satima tijekom 28., 29. i 30. lipnja, u sklopu provedbe projekta „Moje zdravo dijete" nositelja Zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja Zadarske županije, partnera na projektu, a u sklopu projektnih aktivnosti, održavale su se radionice u obliku tečaja za zdravstvene djelatnike u području prehrane djece u organizaciji ugovorene tvrtke Definicija hrane d.o.o. iz Zagreba, odabranoj iz postupka o jednostavnoj nabavi koji je Zavod za javno zdravstvo proveo tijekom svibnja ove godine.

Cilj projekta je povećanje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti kroz niz aktivnosti usmjerenih unapređenju znanja i vještina zdravstvenih djelatnika i zaposlenika zdravstvenih ustanova u svrhu promicanja zdravih navika i zdravlja već od najranije dobi s fokusom na prehranu kod djece i adolescenata.

Radionice namijenjene liječnicima, medicinskim sestrama, psiholozima i nutricionistima koji rade u primarnoj i sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti na području Zadarske županije, održale su se u multimedijalnoj dvorani koja se nalazi u prostorima INOVAcije Zadar, kao i online preko platforme Zoom. 

Predavačice su dr. sc. Tena Niseteo, dipl. ing. iz Klinike za dječje bolesti Zagreb; Dora Bučan Nenadić, mag. nutr. iz Kliničkog bolničkog centra Split; dr.sc. Sara Sila, mag. nutr. iz Klinike za dječje bolesti Zagreb te Tihana Koren, prof. psih. iz Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Ovaj projekt nositelja Zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja Zadarske županije, partnera na projektu, odobren je u okviru otvorenog poziva Ministarstva zdravstva „Promocija zdravlja i prevencija bolesti - Faza 1" i provodi se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. s ciljem povećanja znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti na području Republike Hrvatske, ukupne vrijednosti 972.719,91 HRK uz 100% EU sufinanciranjem iz Europskog socijalnog fonda, a tehničku pomoć u provedbi pruža Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.