Specijalna ortopedska bolnica u Biogradu od prošlog petka nema niti jednog pacijenata na COVID odjelu te se može vratiti svojoj standardnoj djelatnosti.

- Radili smo mi paralelno ortopedske poslove iako nam je ovaj posljednji period bio najteži. Osobito mjesec travnja koji je bio gori nego li prosinac. Od listopada do svibnja kroz COVID odjel naše bolnice prošlo je 312 pacijenata. Srećom niti jedan nije završio na respiratoru kojeg smo dobili od Ministarstva zdravlja, kazao nam je ravnatelj Mate Kutleša.

On ističe i jako dobru suradnja sa zadarskim bolnicom koja je po potrebi slala svoje specijaliste na COVID odjel biogradske bolnice.  U odnosu na prvi udar korona zaraze kada je biogradska bolnica bila izvorište i pojam neorganiziranosti, medicinski tim je, prema navodima Kutleše "uštiman" i spreman na brzi preustroj.

Sada Bolnica nudi uslugu brzih antigenskih testova za 200 kuna, što bi trebalo biti dostupno turistima na biogradskom području.

Ravnatelj Kutleša ponosan je na to što su specijalisti - ortopedi unatoč koroni bavili se svojim poslom , a što im je ravnateljsko bolnice omogućilo još bolje uvjete. Iz decentraliziranih novaca za 450 tisuća kuna, Specijalna bolnica Biograd kupila je artroskopskog stupa - komplet za svoju drugu operacijsku salu.

Ravnatelj Kutleša koji je po struci diplomirani ekonomist za svog je zamjenika odabrao Branka Uhodu, dr.med.specijalist ortopedije, dugogodišnjeg ravnatelja s najvećim iskustvom.