Iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije izvijestili su javnost o 42 nova slučaja zaraze koronavirusom, što je više nego jučer kada je Zadarska županija bila jedna od glavnih tema konferencije Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Kao glavno žarište čelni ljudi Nacionalnog stožera, Krunoslav Capak i Davor Božinović, istaknuli su košarkašku utakmicu i proslavu naslova prvaka Hrvatske, da bi županijski stožer danas u prvi plan ponovno stavio krizme navodeći kako je "uglavnom riječ o kontaktima prethodno oboljelih osoba, a šest ih je povezano s proslavama krizmi."

- Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 370 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 650 stanovnika, a trenutno je 207 aktivnih slučajeva koronavirusne bolesti na području Zadarske županije. Na COVID odjelima Opće bolnice Zadar hospitalizirano je 10 pacijenata, a nitko nije na respiratoru. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su dva kršenja mjere samoizolacije, podaci su iz njihovog priopćenja.

Podsjetimo, zbog velikog skoka u broju oboljelih od Covida-19, njemački epidemiološki institut Robert Koch jučer je Zadarsku županiju svrstao u rizično područje.