Nakon dva mjeseca istrage Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je podiglo optužnicu protiv četvorice državljana Republike Hrvatske (1989., 1993., 1978. i 1994.) zbog sudjelovanja u tučnjavi, te protiv 35-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine zbog počinjenja kaznenog djela protiv pravosuđa sprječavanjem dokazivanja.

- U optužnici se okrivljenom 32-godišnjaku, 28-godišnjaku, 43-godišnjaku i 27-godišnjaku stavlja na teret da su 1. ožujka 2020. u jednom klubu u Zadru, sudjelovali u fizičkom obračunu pri čemu su oštećenika više puta udarili te mu nanijeli teške tjelesne ozljede. Petookrivljenom 35-godišnjaku se stavlja na teret da je 1. ožujka 2020. u Zadru, kako bi spriječio otkrivanje identiteta počinitelja kaznenog djela, a znajući da policija provodi kriminalističko istraživanje vezano za događaj koji se dogodio unutar kluba, sakrio snimku događaja, priopćili su iz DORH-a.

Riječ je o slučaju iz noćnog kluba na Obali kralja Tomislava u kojem je četvorka, bez većeg povoda, napala 39-godišnjeg gosta i zadala mu prijelom jagodične kosti, a u prikrivanju događaja sudjelovao je jedan od voditelja kluba.

- U optužnici je predloženo da se 28-godišnjem okrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP/08) te da se 32-godišnjem okrivljeniku sudi u odsutnosti, ističu iz DORH-a.

Riječ je o dvojcu koji je policiji dobro poznat od ranije, a dovodi se u vezu i s napadom koji se prije dvije godine dogodio u drugom noćnom klubu, onome na Obali kneza Branimira. Kako smo ranije izvijestili, 32-godišnjak se nalazi u bijegu te je za njim izdana potjernica. Bio je u ljubavnoj vezi sa službenicom Županijskog suda u Zadru koja mu je, prilikom jedne istrage, dojavila kako mu nadziru mobitel.