Anamarija Ivković od 1. rujna bit će nova ravnateljica Prirodoslovno-grafičke škole Zadar, a vjeroučitelj Ante Barać ravnatelj Osnovne škole Petra Preradovića, odlučili su školski odbori ovih ustanova, koji su svoj prijedlog poslali u Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Ne utvrde li se formalne prepreke u imenovanju, odluke će biti potvrđene u sljedećih desetak dana, a na dužnost će oboje stupiti 1. rujna.

Dosadašnji ravnatelj Prirodoslovno-grafičke škole Tomislav Grbin, poznate i kao "Kemijska", već je ranije najavio kako na jesen odlazi u mirovinu, a profesorica strukovnih predmeta sektora Grafička tehnologija i audiovizualne tehnologije Anamarija Ivković, koja je imala zapaženu ulogu u provođenju europskih projekata u školi, jedina se javila na natječaj.

Stanka Pera Martinac u mirovinu odlazi prije isteka mandata, zbog navršenih 65 godina. Školski odbor za njezinog nasljednika je predložio vjeroučitelja Antu Baraća, koji je vjeronauk predavao u područnim školama u Kožinu i Petrčanima. I njegov mandat počinje s prvim danom nove školske godine, 1. rujna.

Osim u ovim školama, u tijeku je izbor ravnatelja Gimnazije Franje Petrića, dok se očekuje raspivanje natječaja za izbor ravnatelja Pomorske škole, nakon smrti Svetka Perkovića.